emlő ultrahang vizsgálat címkével bejegyzett oldalak

ultrahang
2011. augusztus. 23. / Emlő ultrahang vizsgálat

Emlő ultrahang vizsgálatAz összes ultrahang vizsgálathoz hasonlóan az emlő ultrahang vizsgálat káros hatásokkal nem jár, fájdalom- és sugármentes, megbízható eljárás.

Magyarországon a 35 év alatti fiatal nők körében felismert emlődaganatok száma sajnos jelentősen megnőtt. 40 év alatt mammográfiát nem végzünk szűrő jelleggel, ezért javasoljuk időnként az emlő ultrahang vizsgálaton való részvételt.

Az emlő ultrahang vizsgálat során az emlők állományát, hónaljárkot, nyirokcsomókat vizsgáljuk, valamint a kulcscsont feletti és alatti területeket, a szegycsont környezetét. A vizsgálat segítségével emlődaganatot, cisztákat, tályogokat keresünk, megállapíthatóak a tejutak tágulatai, a mirigyállomány gyulladásos folyamatai.

Fontos, hogy 40 év feletti nőknél az emlő ultrahang vizsgálat kiegészítő vizsgálat, a mammográfiás szűrővizsgálat mellett végzendő. Javasolt a mammográfiás vizsgálatok között ultrahang vizsgálatot is közbeiktatni. A két vizsgálati eljárás, egymást kiegészítve ad pontos képet a páciens egészségi állapotáról.

tovább
ultrahang
2011. augusztus. 21. / Ultrahang vizsgálatok

Ultrahang vizsgálatokAz ultrahang vizsgálat olyan fájdalommentes, káros hatásokkal nem járó eljárás, mely segítségével az emberi szervezet bizonyos részeit két- vagy háromdimenziós képi ábrázolással megjeleníthetjük.

Az ultrahang az emberi fül számára hallható hangok feletti tartományba tartozó hanghullám. Az ultrahang készülék segítségével ezek a hullámok képi ábrázolásra képesek, előnye, hogy akár mozgás közben is megfelelő képet készít, akár folyadékok áramlására, sebességének mérésére is kiválóan használható.

Az ultrahang vizsgálatokat széles körben, a legáltalánosabban alkalmazott, sugármentes és megbízható eljárás. Előnye, hogy a szervezetre nem ártalmas, probléma nélkül ismételhető, kortól függetlenül elvégezhető. Újszülötteknél is eredményesen alkalmazható, és természetesen felnőtt korban is. Segítségével az orvosi beavatkozások kockázata jelentősen csökkenthető, szűrővizsgálatok során a rendellenességek korábban vagy precízebben felismerhetővé válnak.

tovább
2011. augusztus. 21. / Vizsgálatok

VizsgálatokA Szent István Egészségház korszerű diagnosztikájának köszönhetően, a szakorvosi és szűrővizsgálatok végzésének széles körű lehetőségét kínálja a magán egészségügyi szolgáltatások terén. Intézményünkben végzett vizsgálatok eredményeit még aznap biztosítjuk pácienseinknek, akik szakorvosainkkal rugalmas időpontokban konzultálhatnak számos szakterületen.

Betegeink vizsgálati adatait – a megfelelő törvényi szabályozásnak megfelelően – tároljuk, informatikai rendszerünknek köszönhetően bármikor hozzáférhetőek az orvosi konzultációk során.

Orvosi szolgáltatásainkkal rendelkezésre állunk magánszemélyek és cégek részére egyaránt foglalkozás-egészségügyi vizsgálatok végzésével, illetve egyedi igényeknek megfelelő szűrővizsgálati csomagok kialakításával. Pácienseink biztosak lehetnek abban, hogy a szakmai tudás mellett nálunk az emberi tényező is kiemelt szerepet kap.

Az alábbi vizsgálatokat veheti igénybe a Szent István Egészségházban:
Angiológia érvizsgálat
A keringés szerveinek vizsgálata
Ultrahang vizsgálatok

Hasi és kismedencei ultrahang vizsgálat
Pajzsmirigy és nyaki lágyrészek ultrahang vizsgálata
Lágyrészek, izom ultrahang vizsgálat
Emlő ultrahang vizsgálat
Here ultrahang vizsgálat
Duplex ultrahang vizsgálat
Carotis Duplex vizsgálat
Szívultrahang vizsgálat
Kockázatbecslés
EKG vizsgálatok
Nyugalmi EKG vizsgálat
Terheléses EKG vizsgálat
24 órás EKG monitorozás (Holter)
Vérnyomásmérés
24 órás vérnyomásmérés ABPM
Laboratóriumi vizsgálatok
Foglalkozás-egészségügyi vizsgálatok
OEP támogatott laborvizsgálatok és vényírási jogosultság
Szűrővizsgálatok
Urológiai vizsgálat
PSA szűrővizsgálat
Komputeres szemészeti vizsgálat

tovább

© 2011-2018 Szolnok Szent István Egészségház és Patika ~ Minden jog fenntartva!

06 56/524-082
Egészségház

Szolnok Szent István Egészségház és Patika

06 56/524-080
Patika