egészségügyi szolgáltatás címkével bejegyzett oldalak

2013. február. 20. / Arteriográf vizsgálat

Az Arteriográf vizsgálat az artériás rendszer állapotának felmérése. Meghatározza az artériák életkorát (mely ideális esetben nem haladja meg a biológiai életkort), a vérnyomást is szabályzó érfali sejtek működését, a fő ütőér rugalmasságát, és a szívközeli erekben uralkodó vérnyomást. Mindezek a hagyományos mérésből származó vérnyomásértéken és a laboreredményein túl roppant pontosan és részletesen tükrözik az érrendszer […]

tovább
2011. szeptember. 4. / OEP támogatott szolgáltatások

OEP támogatott szolgáltatások Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár legtöbb esetben csak az állami kórházak és rendelőintézetek szolgáltatásait támogatja, magánintézményként sajnos kevés lehetőségünk van TB finanszírozott egészségügyi ellátás biztosítására.

A Szent István Egészségház és Patika intézetében azonban lehetősége van a laboratóriumi szolgáltatásokat OEP finanszírozással, kedvező áron igénybe vennie. Így sorban állás és várakozás nélkül, kellemes környezetben, Egészségházunktól megszokott minőségi ellátásként biztosítjuk a laborvizsgálatokat. A TB finanszírozott laborvizsgálatokhoz mindenképpen szükséges, hogy beutalót hozzon magával. Szakorvosi rendeléseinken orvosaink egészségbiztosító által támogatott vényeket írnak, melyeket lehetőségük van a helyben található Patikában kiváltani.

tovább
2011. augusztus. 21. / Szolgáltatások

SzolgáltatásA Szent István Egészségház és Patika egyedülálló lehetőséget biztosít az orvosi szolgáltatások terén Szolnokon és vonzáskörzetében. Széles körű egészségügyi szakellátással, kiemelkedő színvonalú diagnosztikai háttérrel végezzük a vizsgálatokat, az eredményeket még aznap biztosítjuk. (Kivéve: 24 órás megfigyeléssel járó vizsgálatok, illetve laborvizsgálatok egyes típusai.) Orvosi szolgáltatásainkat nemcsak magánszemélyek, hanem cégeknek is kínáljuk, személyre szabott szűrések, foglalkozás-egészségügyi vizsgálatok és egyéb szakorvosi rendelések formájában.

Pácienseink vizsgálati adatait – a megfelelő törvényi szabályozásnak megfelelően – tároljuk, informatikai rendszerünknek köszönhetően bármikor hozzáférhetőek a szakorvosi vizitek során.

tovább
2011. augusztus. 21. / Foglalkozás-egészségügy

Foglalkozás-egészségügy, üzemorvosi szolgáltatásA betegség miatti munkahelyi hiányzások, a munkahelyi körülmények okozta egészségpanaszok, az egészségtelen életmód nemcsak a munkáltatónak jelent problémát, hanem a munkavállalónak is.

Hazánkban rendelet szabályozza, hogy minden munkáltató köteles munkavállalójának foglalkozás-egészségügyi ellátást biztosítani. Ez a szolgáltatás nem esik állami finanszírozás alá, így a vállalatnak kell finanszíroznia az egészségügyi ellátást. A rendelet, tevékenység alapján, osztályokba sorolja a munkavállalókat, ezek alapján más és más vizsgálatokat szükséges elvégeznie a foglalkozás-egészségügyi szakorvosnak. A szabályzás alapján bizonyos vállalatoknak – alkalmazotti létszám és tevékenységi körtől függően – saját telephelyen kell biztosítania az üzemorvosi ellátást.

A foglalkozás-egészségügyi szakorvos (más megnevezéssel: üzemorvos) feladata az alkalmazottak munkaköri alkalmassági vizsgálatainak elvégzése, egészségi állapotuk ellenőrzése mellett a munkakörnyezeti tényezők és a munkahelyi megterhelés felkutatása, rendszeres felülvizsgálata. Az üzemorvosi szolgáltatásnak jelentős megelőző szerepe van, hiszen a szakorvos javaslatot tesz, hogy milyen módszerekkel lehet a munkahelyi körülményeket úgy alakítani, hogy azok egészséget nem károsító szinten tartása megvalósuljon, a munkát végzők egészségének előtérbe helyezésével. Itt megemlíthetjük a napjainkban oly gyakori gerinc- és hátfájdalmat, monitor előtti munkavégzés okozta látáskárosodást, számítógépes munkák során tapasztalt alkarpanaszt és ínhüvelygyulladást, zaj okozta halláskárosodást. Sokszor vannak olyan munkahelyi ártalmak, amelyek hatására rosszabbodnak az alkalmazottak meglévő panaszai, mint például hallás- és látásromlás, gerincproblémák. A vizsgálat során feltárhatóak olyan panaszok, melyek magukban hordozhatják komolyabb betegségek kialakulásának kockázatát, így nem elhanyagolható ezen vizsgátok megelőzésben betöltött szerepe sem.

Foglalkozás-egészségügyi ellátáshoz kapcsolódó vizsgálatok:
Laboratóriumi vizsgálatok
Komputeres szemészeti vizsgálat
Foglalkozás-egészségügyi vizsgálatok

Szent István Egészségház foglalkozás-egészségügyi szakorvosai és rendelési idejük:
dr. Nemes Katalin foglalkozás-egészségügyi szakorvos – csütörtök: 17:00-18:00
dr. Lőrincz Ambrus foglalkozás-egészségügyi szakorvos – péntek: 8:00-9:00

tovább
2011. augusztus. 21. / Családorvostan, háziorvosi ellátás

Családorvostan, háziorvosi szolgáltatásÁltalános rosszullét, megfázás, influenzaszerű tünetek esetén, vagy amikor nem tudjuk biztosan, hogy mi a probléma, egyszerűen nem érezzük jól magunkat – ilyenkor érdemes felkeresnünk a háziorvosunkat.

A háziorvosi ellátás az általános belgyógyászathoz szorosan kapcsolódó szakterület. A háziorvosi ellátást azoknak a pácienseinknek tudjuk biztosítani, akik TAJ-kártyájukat nálunk adják le. A háziorvosi ellátásunk előnye a folyamatos elérhetőség, rugalmas időpontokkal várjuk betegeinket, valamint a családorvos által javasolt, egyéb szakorvosi szolgáltatásokat és vizsgálatokat házon belül el tudjuk látni. Bizonyos egészségügyi ellátásokat csak a háziorvos végezhet, ilyen például a táppénz és gépjármű vezetői, fegyverviselési alkalmasság véleményezése, kiemelten támogatott gyógyszerek felírása.

A háziorvos feladata a páciens aktuális panaszainak ellátása mellett az évenkénti állapotfelmérés és a családi kórelőzmények feltárása. A szűrővizsgálatok mellett védőoltások beadását is elvégzi a családorvos.

A háziorvosi ellátáshoz kapcsolódó vizsgálatok:
Laboratóriumi vizsgálat

Szent István Egészségház háziorvosai és rendelési idejük:
dr. Dalmadi Éva belgyógyász, foglakozás-egészségügyi szakorvos, háziorvos – hétfő-szerda-péntek: 8:00-12:00, kedd-csütörtök: 13:00-17:00
dr. Nádai Sarolta Irén belgyógyász, háziorvos, gyermekgyógyász, kineziológus – hétfő-szerda: 13:00-17:00, kedd-csütörtök: 8:00-12:00, péntek: 13:00-15:00

tovább
2011. augusztus. 21. / Endokrinológia

Endokrinológia Szervezetünk működéséhez létfontosságú hormonok szükségesek, amiket a belső elválasztású mirigyek termelnek. Testünk alapvető funkcióit szabályozzák, befolyással vannak a testsúlyra, a vérnyomásra, az anyagcserére, a nemi érésre és működésre.

Leggyakoribb panaszok, amivel érdemes az endokrinológust felkeresni például a kóros izzadékonyság, az alvászavar, az erős szívdobogás, a cukorbetegség, a hajhullás, nőknél a túlzott szőrnövekedés és a vérzészavar, férfiaknál a potenciazavar.

Endokrinológia az általános belgyógyászathoz szorosan kapcsolódó szakterület a belső elválasztású mirigyekkel foglalkozik, ilyen például a pajzsmirigy, a mellék-pajzsmirigy, az agyalapi mirigy, a hasnyálmirigy és a mellékvese.

Az endokrinológus a szakrendelés során felveszi a kórelőzményeket, átbeszéli az aktuális panaszokat. A pontos diagnózishoz elengedhetetlen a laborvizsgálat, amely különböző hormonok és a cukorszint ellenőrzését személyre szabottan foglalja magában. További vizsgálatok elvégzésére is szükség lehet (pl. ultrahang vizsgálat), melyek szükségességéről az endokrinológus szakorvos dönt. Az endokrin betegségek a legtöbb esetben hosszú lefolyásúak, akár egy életen át tartó betegségek, így az endokrinológus szakorvos folyamatosan nyomon követi a páciens állapotát, ellenőrzi az alkalmazott kezelést.

Endokrinológiához kapcsolódó vizsgálatok:
Ultrahang vizsgálatok
Laboratóriumi vizsgálatok
CT vizsgálat
MR vizsgálat

Szent István Egészségház endokrinológus szakorvosai és rendelési idejük:
dr. Telek Judit diabetológus főorvos, endokrinológus, belgyógyász – kéthetente kedden 16:00 – 18:00

tovább
2011. augusztus. 21. / Diabetológia

Diabetológia A cukorbetegség a fejlett országokban előforduló egyik leggyakoribb betegség, nemre, korra való tekintet nélkül bárkit érinthet. A kevés tünetet produkáló betegség számos szövődménnyel járhat.

Leggyakoribb panaszok, amivel érdemes a diabetológust felkeresni: a fokozott szomjúság, a gyakori vizeletürítés, az éhségérzet melletti fogyás, a fáradtság és a levertség.

A diabetológia az általános belgyógyászathoz szorosan kapcsolódó szakterület a szénhidrát-anyagcsere zavaraival, a cukorbetegséggel, annak megelőzésével, kezelésével, a betegség szövődményeivel foglalkozik.

Nemcsak maga a cukorbetegség megléte jelent problémát, hanem az általa kiváltott szövődmények és társbetegségek is, melyek lassan, alattomosan fejlődnek ki. Ilyen például a szív- és érrendszeri, szemészeti és vesebetegségek.

A diabetológus a szakrendelés során felveszi a páciens kórelőzményeit, átbeszéli az aktuális panaszokat. Szükség esetén egyénre szabott laboratóriumi és egyéb vizsgálatokat kér. Mindezek alapján diétás programot, gyógyszeres kezelést, életmód tanácsadást, mozgásprogramot dolgoz ki. A cukorbetegség enyhébb eseteiben gyógyszeres kezelés nélkül, diétával és mozgással egyensúlyban tartható a kór, súlyosabb esetekben, a betegséget kísérő szövődmények kezelése végett összetett, más társszakmákkal közösen felállított ellátás szükséges.

Diabetológiához kapcsolódó vizsgálatok:
Laboratóriumi vizsgálatok

Szent István Egészségház diabetológus szakorvosai és rendelési idejük:
dr. Telek Judit

tovább
2011. augusztus. 21. / Urológia

Urológia Amikor a vizeletürítés kínzó panasszal jár, húgyivarszervi problémáktól és fájdalomtól szenvedünk, szeretnénk azonnali megoldást találni és találkozni egy szakorvossal.

Az urológia a vizeletelválasztó és elvezető rendszer betegségeivel és kezelésével foglalkozik mindkét nem esetében, a férfi nemi szervek tekintetében a herék, a mellékherék, az ondóvezeték, az ondóhólyag, a prosztata, a hímvessző férfi nemi szervek betegségeivel foglalkozik.

Vizeletelválasztó és elvezető rendszerünk a vese, a vesevezeték, a húgyhólyag és a húgycső.

Leggyakrabban előforduló problémák, amikkel érdemes az urológust felkeresni például a húgyúti és nemi fertőzések, gyulladásos folyamatok, vizeletürítési és tartási zavarok, köves megbetegedések, prosztata daganatok, vesemedence gyulladás és vesekő.

Az urológiai szakrendelés során a szakorvos felveszi a páciens kórelőzményeit, átbeszélik az aktuális panaszokat, majd fizikális vizsgálatot végez. Az urológiai kivizsgálás – a tévhittel ellentétben – nem jár fájdalommal, a férfiak tapintással történő prosztata vizsgálata járhat csekély kellemetlenséggel. Legtöbb esetben a pontos diagnózishoz további vizsgálatok elvégzésére van szükség, mint például laboratóriumi vér-, vizelet- és ondóvizsgálat, ultrahang vagy röntgenvizsgálat, vagy akár CT vagy egyéb műszeres vizsgálat.

Az urológiai panaszok kezelésére a legtöbb esetben elegendő a gyógyszeres terápia, ritkábban szükség lehet műtéti beavatkozásra, melynek lehetőségeiről urológus szakorvosunk részletes tájékoztatást ad.

Urológiához kapcsolódó vizsgálatok:
Urológiai vizsgálatok
PSA vizsgálat
Laboratóriumi vizsgálatok
Röntgen vizsgálat
Ultrahang vizsgálatok

Szent István Egészségház urológus szakorvosai és rendelési idejük:
dr. Medgyesi Csaba urológus főorvos – szerda: 15:00-18:00

tovább
12

© 2011-2018 Szolnok Szent István Egészségház és Patika ~ Minden jog fenntartva!

06 56/524-082
Egészségház

Szolnok Szent István Egészségház és Patika

06 56/524-080
Patika

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk.
A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás